news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésA Split - Second

A Split-Second


Ha egyetlen előadót kellene megemlítenem a new beat stílus kapcsán, akkor gondolkodás nélkül a belga A Split -econd mellé tenném le a voksomat.

Marc Heyndrickx (választott művésznév: Marc Ickx), Peter Bonne (művésznév: Chrismar Chayell) 1985-ben iskolatársakként alapították az A Split-Second-ot.

1986-ban már demofelvételeket küldtek ki különböző kiadóknak és az Antler Records-szal villámgyorsan megállapodás is született.

Már az első - Flesh - névre hallgató 12"-es maxi bombaként robbant a new wave színtéren, hiszen - ma már klasszikusnak mondható - szerzemények találhatóak rajta: a 100%-os EBM „sláger" On Command és Bodycheck, a new beat himnusz Flesh.

Ez utóbbi az egyik legsikeresebb példája a furcsa módon kialakult new beat mozgalomnak: egyes DJ-k a 42-es fordulatszámra „kalibrált" dalokat, 33-as fordulaton kezdték el játszani a klubokban.

A Rigor Mortis maxival „felvezetett" Ballistic Statues album 1987-ban jelent meg, szinte minden dala időtálló és tökéletesen bemutatja a new beat kettőségét: EBM és az akkori acid techno különleges ötvözetét. A stílus eredményeképpen: a táncolható, de még mindig sötétebb hangzásra vágyó new wave hallgatóság gond nélkül keveredett a dance színtéren újat kereső, korai techno-t kedvelő közönséggel.

A korai A Split-Second lemezekről a legendás amerikai Wax Trax kiadó állított össze 1988-ban egy válogatást.

Az A Split-Second az európai színtéren még szintén ebben az évben a ... From The Inside albummal próbálta meg az első nagylemezzel nagyon magasra állított lécet átvinni: sikerrel. A Mambo Witch a mai napig előbukkan különböző visszatekintő EBM/Electro válogatásokon.

A folyamatosan turnézó együttest session zenészek segítették az európai és amerikai turnéállomásokon, így az 1990-ben megjelenő Kiss Of Fury album után is koncerteken - gitárosokkal kiegészülve - mutatták be a kislemezként is kiadott FireWalker-t és a The Parallax View-t.

1991-ben a két alapító útjai elváltak, a „szokásos" ok: eltérő zenei elképzelések. Peter Bonne és Marc Heyndrickx is saját projektekbe kezdett, de még ekkor kiadásra került a Flesh & Fire (1991 Remixes) remixalbum és az Introversion (Lay Back And Join) válogatásalbum.

A Hypnobeat által megjelentetett két album közül a 1993-as Vengeance C.O.D. még közös munka, de a 1995-ös Megabite már Marc Ickx saját projektjeként jelent meg.

2001-ben Transmix címmel egy remixalbum jelent meg az Antler-Subway gondozásában, ahol „cserébe" már csak Chrismar Chayell vett részt a produkciós és remix munkálatokban.

Azóta új anyag nem jelent meg, de 2010-től újra koncertezni kezdett a két alapító, felléptek többek között a Front 242-vel, az Absolute Body Controllal.

Aki kedveli a 80-as évek new wave hangzását, azt a sajátos belga elektronikát, amely intelligens dancefloor techno ötvözésével jött létre, azok számára az A Split-Second kiadványok, koncertek mindenképpen érdekesek lehetnek.

2011. március 24-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében az A Split Second először lép Magyarországon színpadra!