news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésArmageddon Dildos

Armageddon Dildos

Az Armageddon Dildos esetében olyan érdekes helyzet állt elő a 90-es években, hogy hazánkban szinte ugyanolyan népszerű volt, mint tőlünk nyugatabbra. Ez azért nagy szó, mert akkoriban nagyon kevés külső „inger" jutott el az alternatív elektronikus zenét kedvelő magyar fülekhez.

A 80-as évek végén Uwe Kanka és Dirk Krause által alapított együttes Never Mind klipje látható volt a Magyar Televízióban, az Armageddon Dildos 4 alkalommal (1991, 1992, 1994 és 1995) is fellépett a Petőfi Csarnokban önálló koncert, vagy fesztivál keretében.

Az alapvetően elektronikus projekt érdekes, egyedi módon ötvözte a punkos polgárpukkasztás provokatív, cinikus, beteges humorral átitatott témaválasztását az akkori new wave, EBM, alternatív elektronikus stílusok jellegzetességeivel.

1990-ben két kislemez (East West, Never Mind) vezette fel az That's Armageddon albumot, mely olyannyira sikeres volt, hogy egy harmadik kislemez/maxi is megjelent róla, a Resist.

Aktív koncerttevékenység után 1992-ben jelent meg új anyag, mégpedig a mai napig talán legnépszerűbb/legismertett Dildos mű: a Homicidal Maniac. Gyorsan a „csúcsra" ért az együttes, ezt a kislemezt az USA-ban a neves Sire Records Company is megjelentette. Az 1993-ban megjelent Homicidal Dolls sokkal egységesebb, kiforrottabb nagylemez, melyhez minden bizonnyal Sevren Ni-Arb (X Marks The Pedwalk) produceri tevékenysége is hozzájárult.

Az együttes hangzásában egyre inkább erőteljesebb szerepet kapott a gitár, mely először samplerezett hangminták formájában, majd az 1994-es Lost albumon és a Unite kislemezen/maxin „élőben" is megjelent. A hangzás megváltozása egyre inkább „Krupps-osabb" lett, nem véletlenül, hiszen a Unite maxi és a Lost album munkálatai részben az Atom H Studióban, Chris Lietz produceri felügyelete mellett folytak. Még ebben az évben megjelent egy gyűjteményes válogatás 07 104 címmel, melyen helyet kapott az Everyday Is Like Sunday is, mely egy Morrissey feldolgozás, tribute.

A Zoth Ommog kiadót elhagyta az Armageddon Dildos és kisebb vándorlásba kezdett: BMG (az 1997-s Speed album kiadója), Metronome (1996-os We Are What We Are maxi), RCA (1997-es Blue Light maxi).

1999-ben egy maxi (East West 2000) és egy album (Re:Match 2000) erejéig - melyek keretében a korábbi „slágerek" modernebb, elektronikusabb verzióit jelentették meg - visszatértek a Zoth Ommog kötelékébe, de új anyag a legendás kiadó gondozásában nem jelent meg.

A 2003-as album - Morgengrauen - munkálataiban Dirk Krause nem vett már részt, helyét fokozatosan - előbb koncerteken, majd a stúdióban is - Rene Nowotny (AD:Key, Rector Scanner) vette át.

A 2005-ben megjelent Sangreal album után csak néhány koncertfellépés erejéig találkozhattak a szerencsések az Armageddon Dildos-szal.

2010-ben az Alfa Matrix bejelentette, hogy a legendás együttes következő - Untergrund című - lemezét a belga kiadó fogja piacra dobni.

Az előzetesen kiadott, kiadói válogatásokon megjelentett dalok (House Of Pain, Untergrund) alapján elektronikus, erős tradicionális EBM/electro hatásokat magánviselő album lesz az Armageddon Dildos új nagylemeze. Erről akár személyesen is meggyőződhetünk!

2011. március 25-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében az Armageddon Dildos 1995 után újra színpadra lép Magyarországon!