news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésPrager Handgriff

Prager Handgriff a Német Napon!

Az INDUSTRIAL BOOOM! Fesztivál alap-koncepciója az volt, hogy az elektronikus zenék szülőföldjéről, azaz az Egyesült Királyságból, és Nyugat-Európából elhozzuk Magyarországra a műfaj jeles képviselőit - régieket és újakat egyaránt -, és az előadók - nemzetük szerint egy-egy napra besorolva - megmutathassák tudásuk legjavát.

Magyarországra a popzene elsősorban német közvetítéssel jutott el, és ez igaz az alternatív vonalra is. A szintetizátorokra, szekvencerekre épülő zajkeltésben egyébként is élen jártak a német nép fiai - gondoljunk csak a műfaj keresztapáira, a Kraftwerk-re. Az ő hatásukra aztán Angliából indult el az a mindent elsöprő szinti-pop hullám, mely a máig kultikus, és folyton újra éledő zenekarokat - Ultravox, OMD, The Human League, Depeche Mode - kitermelte, de Németország mindig is az elektronikus zenék bölcsője maradt.

Ezért is kapták meg a március 25-i napot a német elektro-harcosok. Közülük is, most először lép fel Magyarországon a Prager Handgriff legénysége.

A formációt 1990-ben hívta életre Stefan Schäfer és Volker Rathmann, a Ruhr-vidék egyik városában, Witten-ben. Stefan az ének mellett az elektronikus-dobokat püföli, míg Volker a billentyűkért, és a programozásért felel.

Első albumuk („Arglistige Täuschung") 1993. áprilisában jelent meg, de addigra már számos demo-szalagot legyártottak, és helyet kaptak különböző kompilációs lemezeken is, például a „Forms Of EBM", valamint az „Art & Dance" sorozaton.

Egy évvel később érkezett a második Prager Handgriff-korong („Täterschaft & Teilnahme"), amivel végleg bebiztosították helyüket a német elektro-szcénában - köszönhető volt mindez az aktuál-politikai tartalommal átitatott szövegeknek, és a mélytónusú, német-nyelvű ének használatának.

Szinte minden évre jutott egy új Prager Handgriff lemez, így 2005-ben már dupla-CD formátumban kellett visszatekintő összegzést („Handarbeiten") kiadnia a csapatnak.


[Prager Handgriff - Handarbeiten]

Idén egy vadonatúj albummal jelentkeznek Stefanék, ami az „Arbeit, Sport und Spiel" címet viseli, és február 21-én jelenik meg, szigorúan limitált rajongói kiadásban is - dupla CD-n. A Fan Edition-változat 3 ez idáig kiadatlan számot, és remixeket is tartalmaz.

Bizonyára ezek közül is hallhatunk majd a Prager Handgriff március 25-i budapesti koncertjén! A jelenlét kötelező!

Diszkográfia:

Albumok:
„Rückstand Aus Vormonaten" (1990) (nincs kiadónál)
„Nasciturus" (1991) (nincs kiadónál)
„Retorsion" (1992) (nincs kiadónál - saját megjelentetésben)
„Arglistige Täuschung" (1993)
„Täterschaft & Teilnahme" (1994)
„Maschinensturm" (1995) (nincs kiadónál - saját megjelentetésben)
„Schlagende Wetter" (1997)
„XV Jahre" E.P. (1998) (válogatás)
„Schindluder" (1999)
„Fossile Brennstoffe" (2000) (válogatás)
„1000 Feuer" (2002)
„Handarbeiten" (2005) (válogatás)
„Arbeit, Sport und Spiel" (2011)


© Janurik János