news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésRobert Marlow

Robert Marlow - egy már-már elfeledett legenda Basildonból

A világszerte híres kult-csapat, a Depeche Mode környezetéből már majdnem mindenki járt Magyarországon, aki számít. Maga, az anyazenekar nem kevesebb, mint kilencszer tette tiszteletét nálunk, 1985 és 2010 között. Szóló-babérokra is törő frontemberük, Dave Gahan 2003-ban koncertezett a Sportarénában. Andy Fletcher pedig, önjelölt DJ-ként pörgette a korongokat - két alkalommal is - magyar rajongóinak. 

Az ex-tagok közül Vince Clarke az Erasure kötelékében adott legendás koncertet 1992-ben a Kis-stadion falai között, majd 1997-ben ismét felléptek nálunk, a Petőfi Csarnokban. Alan Wilder tavaly kétszer is járt Budapesten, Recoil projektjét népszerűsítendő.

A Mute Records igazgatóját, Daniel Miller-t is vendégül láttuk már, és az ő elsőként leszerződtetett művésze - akinek elő-zenekaraként a Depeche Mode is felfedeződött -, Fad Gadget is bemutathatta Budapesten legendás színpadi performanszát. Akkor még nem tudhattuk, hogy alig egy évvel később már nem lesz az élők sorában...

A kör szinte teljesnek mondható. Van itt azonban valaki, akit az igényesebb Depeche Mode biográfiák egytől-egyig megemlítenek, valamint a Vince Clarke munkásságát komolyabban követők is jól ismernek - mégsem tud a létezéséről mindenki. Ez a figura nem más, mint a március 26-án hazánkba látogató Robert Marlow.


[Robert Marlow - napjainkban]

Az 1961. október 21-én született Robert Marlow (eredeti nevén Robert Allen) ismert figurája volt a '70-es évek végi Basildon-nak. Együtt nőtt fel a Depeche Mode tagokkal, akik közül Vince-t és Andy-t a Boys' Brigade nevű keresztény ifjúsági szervezetből ismert. Vince-szel gyakran együtt is zenélgettek - az előbbi gitározott, míg Robert a templom zongoráján kísérte. Vince-hez hasonlóan ő is számos helyi bandában megfordult - többek között a punk-rockot játszó The Vandals-ban, ahol is Alison Moyet (Yazoo) énekelt -, mígnem a The Plan nevű csapatban kötött ki, Vince oldalán. Ugyanebben a formációban játszott Perry Bamonte, a későbbi Cure billentyűs / gitáros is.

Vince Clarke visszaemlékezései szerint „Robnak volt először szintije. Ő volt az első ismerősöm, aki vásárolt egyet. ... Ekkoriban jött ki Gary Numan-től az „Are Friends Electric?". Úgyhogy hirtelen mind a szintetizátor felé fordultunk. Ez indította be a The Plan-t is."

Robert kiszőkítette a haját, és felvette a Tube becenevet.


[Basildoni (h)ősidők. - Igen, a kép jobb sarkában az ott Vince Clarke. Mellette Robert Marlow.]


Mode - ha nem is ebben a pillanatban, de - elindult a világhírnév felé, Robert Allen (alias Marlow) pedig, tovább próbálkozott a Film Noir nevű bandában, Perry Bamonte-val. 1981-ben ők voltak a Depeche Mode elő-zenekara a Basildon-i Raquels-ben.

Nem sokkal később azonban - miután Vince Clarke kilépett a Depeche Mode-ból - Robert kapott egy egynapos stúdiózási lehetőséget Vince-től, melyből aztán három hét lett, de végül megszületett az első Robert Marlow kislemez, a „The Face Of Dorian Gray", melyhez B-oldal, és 12"-es verzió is készült.


[The Face Of Dorian Gray - 1983.]

Vince azt tanácsolta Marlow-nak, hogy próbálkozzanak meg valamelyik nagy kiadónál, és az RCA valóban érdeklődött is a dal iránt - Robert szerint, azt gondolták, hogy megkaparinthatják maguknak Vince Clarke-ot, de helyette „csak" őt kapták. J

A Vince Clarke és Eric Radcliffe által producerelt kislemezt végül Vince saját label-jén (Reset Records) keresztül adta ki az RCA. További két Robert Marlow single („I Just Want To Dance", „Claudette") jelent még meg náluk, míg a negyedik kislemezt („Calling All Destroyers") már a Sonet kiadó támogatta, és Flood mixelte.

A kislemezek viszonylagos sikertelensége ellenére Robert és Vince baráti kapcsolata megmaradt - Marlow 1986-ban az Erasure előtt is fellépett -, a függőben maradt album („The Peter Pan Effect") anyagát pedig - közel 15 év elteltével -, a svéd Energy Rekords jelentette meg, 1999-ben. A dalok frissessége ennek ellenére megmaradt, és - a korai Depeche Mode-ot, Yazoo-t, valamint Erasure-t - idéző anyag sok szinti-pop rajongó kedvencévé vált. Marlow szerint a „Nagy Testvérekkel" való hasonlóság oka abban rejlik, hogy mindegyik anyagot nagyjából ugyanabban az időben, ugyanabban a stúdióban, ugyanazzal a felszereléssel rögzítették - és a dalok szerzői is hasonló módon komponáltak.

Az Energy Rekords-on keresztül Marlow felkérést kapott Richard Johansen-től (Elegant Machinery), hogy lépjen fel a Helsinborg Synth Festival-on, Svédországban.

Robert ekkor már jelenlegi csapattársával, Gary Durant-tal dolgozott együtt (Marlow néven), és arra számított, hogy egy kis klubban fog fellépni, „öt ember és egy kutya előtt".

Ezzel szemben, teltházas volt a rendezvény, mindenki ismerte a dalszövegeket, ő pedig - egy igazi popsztárhoz méltóan -, egész nap interjúkat adott.


[Marlow - live]

Ezt követően lenyomott egy kisebb turnét a skandináv országokban, és 2006 elején már új albumról beszélt. 2008 márciusára el is készült a következő Marlow nagylemez munkálataival, melynek címadó dalát ("Inside Outside") Vince Clarke hangszerelte, és producerelte. Szintén Vince készítette a "Home" című Marlow dal remixét is. A CD-album a 2009-es év elején jelent meg az *Electro-Shock-Records* támogatásában.Marlow
fellépett régi barátai, a Depeche Mode 2010-es berlini koncertje előtt rendezett Convention Of The Universe nevű rendezvényen.


[Convention Of The Universe - flyer]

Idén pedig, végre Magyarországra is ellátogat, hogy jelenlétével emelje az Industrial Booom! elnevezésű koncert-sorozat fényét, melyet a Black-Head Agency szervez.

Marlow-koncert március 26-án, a budapesti Dürer Kertben!

További info: http://black-head.eu/

 

Diszkográfia:

Kislemezek:
"The Face Of Dorian Gray" (1983)
"I Just Want To Dance" (1983)
"Claudette" (1984)
"Calling All Destroyers" (1984)

EP-k:
"My Teenage Dream" (2002)

Albumok:
"The Peter Pan Effect" (1984 / 1999)
"Inside Outside" (2009)
 

© Janurik János