news

Készül az új X-Marks The Pedwalk album


Sevren Ni-Arb
sem tétlenkedik az új esztendőben; a nagy visszatérő "Inner Zone Journey" után új lemezzel jelentkezik idén az X MARKS THE PEDWALK! A twitter bejegyzés, és a kiadók oldalán megjelent infók szerint az új album a "The Sun, The Cold, and My Underwater Fear" címet kapja. (machinemusic.hu)

Douglas McCarthy szóló album

 

 

 

 

Egy fantasztikus hírrel indul a 2012-es év a Douglas McCarthy hangját kedvelő EBM és szinti-pop rajongók számára, ugyanis a nálunk is nagy sikernek örvendő Nitzer Ebb, valamint a FixmerMcCarthy projekt karizmatikus frontembere idén megjelenteti első szólóalbumát, Life Is Sucking Out The Life Of Me címen.


Itt az új AND ONE korong!

Január 13
-án jelenik meg az electronic body pop koronázatlan királyának aktuális kiadványa "Back Home" címmel. Az AND ONE ezzel az új, 7 számos maxival készíti elő a terepet a májusban megjelenő "S.T.O.P" névre keresztelt stúdiólemeznek.
Talán ez utóbbi lesz az első AND ONE kiadvány ahol Steve Naghavi, Joke Jay és Rick Schah mellett negyedikként már Nico Wieditz is hivatalosan a csapat tagja ...

Clan Of Xymox - Darkest Hour Megjelenés Májusban!


Ronny Moorings érzéki dallamokban,misztikus hangzásban és megigéző ritmusokban kiélt szenvedélye erőtejesebb, mint valaha.  Melankólia, energia és elhatározottság jellemzi az új albumot, ami a "Darkest Hour"
címet viseli és olyan számok kaptak rajta helyet, melyek mint a "My Reality" vagy a hipnotikus hatású club sláger "Delete" egytől egyig megállják majd a helyüket a táncparketten.
Azon túl pedig lebilincselő élményt nyújtanak majd az első osztályú Gothic Himnuszok is, mint a "Dream Of Fools" vagy a lélegzetelállító "Wake Up My Darling".
A lemez meg van koronázva, - ahogy megszokhattuk, Ronny eltéveszthetetlen hangjával, ami ezúttal is szükséges sötét szenvedéllyel járja át a Dark Wave elégiákat.
Lenyűgöző 30 év telt el a CLAN OF XYMOX megalapítása óta - egy időszak, ami visszaköszön az új lemezen: 10 modern Dark Wave klasszikus áll készen arra,
hogy a zene sötét oldala magába fogadja.
A lemez május 20-án, Ronny Moorings születésnapján jelenik meg. A magyar közönség tehát az elsők között élheti át a „Darkest Hour" éjszakának való dinamikáját!


Új lemez a SKINNY PUPPY side projekttől


A legendás SKINNY PUPPY frontembere még 2001-ben elindította OHGR nevű saját projektjét, melyet Mark Walk-al közösen alkotott. Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) neve már egybeforrt a sötét elektronikával, és ezt a szólóprojekt eddig kiadott 3 nagylemeze is hűen tükrözi. Részletek: machinemusic.hu

Új MIAB lemez


A "Revelations" január 20-án jelenik meg Európában a Dreamweb Music kiadásában, az Államokban pedig január 24-én a Metropolis Records-tól. A lemezt március 9-én egy újabb kiadvány követi "revelations club.mixes" címmel, mely egy 5 számos maxi lesz.

Célpont 100.3


Örömteli hír, hogy a szcéna zenéi immár az éterben is terjednek!
Műsor minden csütörtökön 22.00 - 23.00 óra között a LÁNCHÍD RÁDIÓN.

Die Krupps

Új mini-albummal jelentkezett a Die Krupps!

"Als wären wir für immer" címmel jelentette meg mini-albumát december 3-án
a német indusztriál-rock-legenda, a Die Krupps.
A - remixekkel együtt - 8-számos korong az együttes első új anyaga 1997 óta.
A lemezzel ismét új partok felé törnek, anélkül, hogy megtagadnák
a gyökereiket, vagy eltávolodnának egyedi hangzásviláguktól.
A rajongóknak nincs hát mitől tartaniuk, a 2010-es Die Krupps
még mindig 100%-ig Die Krupps!

Tracklista:

[01] Beyond
[02] The Chameleon Man
[03] Die Macht
[04] Dr. Mabuse
[05] Als wären wir für immer
[06] Beyond (Unheilig Remix)
[07] Chameleon Man (Vigilante Remix)
[08] Dr. Mabuse (Memphis Remix)

További infok az együttes saját honlapján:

www.diekrupps.de


Letölthető De/Vision szám


A rendkívül sikeres idei év zárásaként, megköszönve a támogatást a rajongóknak és a barátoknak, a DE/VISION ingyenesen letölthetővé tett egy eddig ki nem adott számot a www.depechemode.de oldalon. Az "Easy to love me" című új DE/VISION szám a zenekar saját kiadójánál a Popgefahr Records-nál készült, mely a legutolsó albumot a "Popgefahr"-t is jegyzi. Letöltéshez klikk ide ...
BELÉPÉS

Regisztráció

REGISZTRÁCIÓ
BelépésSuicide Commando

Ha mást nem is, Johan Van Roy kitartását, állhatatosságát még a legádázabb kritikusai is elismerik, hiszen mindenképpen díjazandó, hogy az 1986-ban induló belga projekt mintegy 8 évnyi zenélés után tudta megjelentetni meg az első önálló albumát CD-n.

Az Off Beat által 1994-ben kiadott Critical Stage album előtt a Suicide Commando „csak" kazettákat jelentetett meg szerzői kiadásban (pl. 1992-ben a Black Flowers albumot) vagy éppen a legendás ZNS Tapes kiadó révén (pl. 1988-ban a Suicide Commando, 1989-ben a This Is Hate albumok).

A korai évekre a „zajos", ipari minimál EBM volt a jellemző. Ha a kortárs Klinik zenéjét úgy próbáljuk leírni, hogy rozsdamentes orvosi acélból készült eszközökkel, sebészeti pontossággal illesztett minimál electro; akkor a Suicide Commando (vagy éppen a pályatárs Stin Scatzor) az ócskavasakból összerakott, első látásra rendezett, de valójában kaotikus minimál industrial.

1995-ben megjelent a Stored Images album, melyen - a mai napig egyik legnépszerűbb SC track - See You In Hell is megtalálható.

A Suicide Sommando 10. évfordulóján kiadott Contamination normál és limitált verziója rövid válogatást adott a „kazettás" korszakból.

A fénykorában lévő Off Beat egyik legsikeresebb együttesévé vált a Suicide Commando, így a kiadó is nagyobb fokozatba váltott: az 1998-ban megjelent Construct >< Destruct, illetve a limitált Reconstruction továbbra is a power noise jellemzőkkel vegyített EBM stílusába sorolható.

A gyűjtőknek kiemelten érdekes lehet a 1999-ben kiadott Chromdioxyde 1, mely további válogatást nyújtott a kezdeti évekből, a szinte beszerezhetetlen korai kiadványokról.

A 2000-ben megjelent Mindstrip albumot az Off Beat kiadó utódjának tekinthető Dependent Records adta ki, és mindenképpen fontos mérföldkövet jelentett ez a nagylemez - illetve leginkább a Hellraiser maxi - a Suicide Commando életében. Ugyanis innentől kezdve határozott irányváltást hajtott végre Johan Van Roy: egyre inkább a táncparkettre szabta a dalokat, technosabbak lettek az alapok, egyértelműen az aggro tech, hellelectro stílus lett a meghatározó innentől kezdve.

A Mindstrip album - illetve a hozzátartozó Hellraiser, Comatose Delusion maxik és a Love Breeds Suicide EP - tekinthető az egyik legsikeresebb Suicide Commando kiadványnak.

2002-ben kiadott duplalemezes Anthology, teljes áttekintést adott az addigi karrierről.

A szintén 2002-es Axis Of Evil még „vergődik" a régi és az új választott stílus között, de a 2006-ban kiadott Bind, Torture, Kill már egyértelműen az aggro tech alapművének tekinthető, sőt - bár ez vitára adhat okot - a Techno Body Music (TBM) sem hajítják félre a gyűjteményükből.

A 20 éves fennállást a X.20 (1986 >>>>> 2006) gyűjteményes kiadvánnyal (koncert DVD, best of CD, remix CD, bónusz maxi) ünnepelte a kiadó és Johan Van Roy.

Hosszabb - de koncertezéssel, fesztivál fellépésekkel tarkított - szünet után 2010-ben - az időközben az Out Of Line-hoz igazolt projekt - megjelentette az Implements Of Hell albumot, mely úgy tűnik, hogy talán egy lassú „visszakanyarodást" jelent(het) az első időszak stílusához.

A koncertek dinamizmusát javítandó a Johan Van Roy többek között Torben Schmidt-tel (Lights Of Euphoria, Aqualite, Infacted Recordings), Tanja Richter-rel kiegészülve lépett fel az elmúlt időszakban.

2011. március 24-én a Black Head Agency által szervezett Industrial Booom! fesztivál keretében a Suicide Commando először lép Magyarországon színpadra!